Κατεβάζει τον πήχυ (και γι’ αυτό) το Eurogroup η Γερμανία

Υποστήριξε ότι η τύχη της Ελλάδας θα παραμείνει εκκρεμής για «τεχνικούς λόγους», καθώς ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το γερμανικό θα πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα εργαστούν αύριο για να βρουν μια κοινή θέση.

Επανέλαβε την αντίθεση του Βερολίνου σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, τονίζοντας: «Ηθέση μας δεν

άλλαξε. Μια διαγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη».

Το ενδεχόμενο κουρέματος είχε αποκλείσει νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε όμως ταχθεί υπέρ μίας συμφωνίας για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup.

Μετά τις γερμανικές εκλογές η συζήτηση για κούρεμα

Βρυξέλλες και ΔΝΤ παραμένουν σε τροχιά σύγκρουσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο διαφάνηκαν και οι πρώτες ενδείξεις συμβιβασμού. Η Deutsche Welle επικαλείται πηγές στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα επιμείνει, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στη διατήρηση του στόχου για περιορισμού του χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ανοιχτή σε συμβιβασμό, προκρίνοντας λύση που σε πρώτη φάση δεν θα προβλέπει κούρεμα. Στόχος είναι να μη διαταραχθεί το στάτους κβο μέχρι τις γερμανικές εκλογές και το ζήτημα να επανεξεταστεί μετά τη διεξαγωγή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα