«ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

«Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρειάζεται ένα συνολικό επανασχεδιασμό», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Γι’ αυτό λοιπόν εμείς βάλαμε εξ αρχής έναν στόχο, δηλαδή τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας», υπογράμμισε σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Ο Υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «Φύτρωναν Τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ με έναν τρόπο άναρχο, χωρίς κανέναν κεντρικό Εθνικό Σχεδιασμό» και πρόσθεσε: «Ξαφνικά παρουσιάστηκαν

Τμήματα, που είτε δεν έπρεπε να απασχολούν ένα Τμήμα συνολικά, καθώς έπρεπε να αποτελούν μια κατεύθυνση σε ένα άλλο τμήμα, είτε αυτά τα γνωστικά αντικείμενα δεν συνδέονταν με τους τομείς της παραγωγικής αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «H ανεργία των νέων είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία κοινωνία. Ένας τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι καταπολεμώντας τα αίτια της ανεργίας, όχι στην έξοδο αλλά στην είσοδο του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Διευκρίνισε ότι βασική στόχευση του Υπουργείου είναι  η σύνδεση του πανεπιστημίου με τον παραγωγικό ιστό και τόνισε: «Θέλουμε την Ελλάδα να είναι ισχυρή στις Ανθρωπιστικές σπουδές, στις Ιατρικές σπουδές, Νομική κ.λπ., αλλά πέραν τούτου όμως θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και θα αναμορφωθεί ο παραγωγικός της ιστός».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει καμία τιμωρητική έννοια», για να καταλήξει ότι: Η αξιολόγηση γίνεται για να βοηθήσει, όχι για να βλάψει… Θα γίνουν τα πράγματα έτσι, ώστε να είναι διασφαλισμένο το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα