Καταγγελίες για επίθεση με χημικά αέρια στη Συρία (Βίντεο)

Ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, αναφέρει, πως έγιναν επιθέσεις και βομβαρδισμοί με χημικά αέρια στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.300 άνθρωποι.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι, 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις, πληροφορίες τις οποίες διέψευσε η κρατική τηλεόραση.

Επικαλούμενη κυβερνητική πηγή η οποία υπογράμμισε ότι οι αναφορές ακτιβιστών της αντιπολίτευσης για δεκάδες νεκρούς από επίθεση με χημικά όπλα, είναι παντελώς αναληθείς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως

για να προκαλέσουν σύγχυση και να αποσπάσουν τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, που έφθασαν στη Δαμασκό, από την αποστολή τους.

Την ίδια ώρα, σε βίντεο από τις συνοικίες ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, διακρίνονται άνθρωποι να βήχουν καθώς πνίγονται, κάποιοι βγάζουν αφρούς από το στόμα ενώ πολλοί κείτονται νεκροί, χωρίς σημάδια από εμφανή τραύματα.

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις από την ΕΕ.

Εκπρόσωπος της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον δήλωσε ότι, πρέπει να ερευνηθούν άμεσα και σε βάθος οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Αίγυπτο, χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις καταγγελίες.

Για θηριωδία έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα