Καταγγελίες για χρυσαυγίτικο πογκρόμ κατά μεταναστών

Ζητούν μάλιστα από τη δικαιοσύνη να στρέψει τους προβολείς της έρευνάς της και προς αυτή την κατεύθυνση διευρύνοντας το κάδρο των ποινικών ευθυνών για την εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρό της από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην αναφορά τους οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος επικαλούνται σειρά στοιχείων όπως φωτογραφίες, βίντεο , δημοσιεύματα και μαρτυρίες πολιτών από τα οποία, όπως αναφέρουν ,προκύπτει ότι από την αξιολόγησή τους οι αρχές μπορούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν μέλη της Χρυσής Αυγής

και ακροδεξιών ομάδων που τέλεσαν σειρά αξιοποίνων πράξεων.

Απαραίτητη δε, σύμφωνα τα μέλη της Πρωτοβουλίας είναι « η διερεύνηση του ρόλου των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στην οργάνωση και υλοποίηση του πογκρόμ , ιδίως του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου». Με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει ο συνολικός απολογισμός κατά την εκτίμησή τους από τις ρατσιστικές επιθέσεις ήταν ένας νεκρός , πάνω από 100 τραυματίες και πάνω από 20 βαριά τραυματισμένοι μετανάστες.

Θυμίζουν δε, ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα διοικητής στο Α.Τ. Αγίου Παντελήμονα ήταν ο υψηλόβαθμος αστυνομικός , ο οποίος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Στο κεφάλαιο της αναφοράς που συνδέεται με την πρωταγωνιστική δράση της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της Πρωτοβουλίας σημειώνουν μεταξύ άλλων : « Οι εγκληματικές πράξεις που τελούνται δεν είναι αυθόρμητες, ούτε αποτέλεσμα δράσης αγανακτισμένων πολιτών . Το πογκρόμ είναι οργανωμένο από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και υλοποιείται από μέλη και στελέχη της».

Keywords
Τυχαία Θέματα