Καταγγελία – βόμβα για θέμα της Φυσικής

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων φέρεται να συνδιαχειρίζεται ιστοσελίδα καθηγητών, στην οποία είχε δημοσιευτεί πριν από δύο μήνες ένα από τα θέματα που ζητήθηκε να απαντήσουν οι διαγωνιζόμενοι στη Φυσική. Αυτό υποστήριξε ο κ. Φιλντίσης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ FM.

Όπως τόνισε, το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του

μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό .Δεν θέλαμε να το πούμε τώρα εν μέσω εξετάσεων, να αναστατώσουμε τα παιδιά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε ο κ.Φιλντίσης.

Πρόκειται για σύμπτωση, αντέτεινε ο Μανώλης Λαμπράκης, ο καθηγητής που ανέβασε το θέμα στην ιστοσελίδα. Ο ίδιος διευκρίνισε δεν έχει σχέση με την επιτροπή των πανελλαδικών και σημείωσε ότι το θέμα των εξετάσεων δεν ήταν αυτούσια η άσκηση που είχε ανεβάσει ο ίδιος, αλλά η κεντρική ιδέα.

Και συνέχισε τονίζοντας πως στην εν λόγω ιστοσελίδα υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 θέματα και σίγουρα θα υπάρχει παρόμοιο και με το 3ο θέμα, δηλαδή τη δεύτερη άσκηση των εξετάσεων. Τέλος ο κ. Λαμπράκης σημείωσε ότι η επιτροπή είναι πολύ δύσκολο να βρει πρωτότυπες ασκήσεις (;), μετά από τόσα χρόνια εξετάσεων και δεδομένης της συγκεκριμένης ύλης που διδάσκονται οι μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα