Καταδίκη της φασιστικής επίθεσης στο σχολείο μεταναστών

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απρόκλητη επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον του σχολικού συγκροτήματος, όπου φιλοξενείται και το

ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά.
Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες μίσους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι Αρχές θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες».

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνδέει την επίθεση στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενείται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, με την Χρυσή Αυγή και καταδικάζεi την ενέργεια αυτή.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «επίθεση Χρυσαυγιτών στο σχολικό συγκρότημα που φιλοξενείται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά» και ειδικότερα αναφέρεται ότι: «Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους».

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ καλεί την Πολιτεία «να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ».

«Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων και της Αντίστασης, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δε θα περάσουν και δε θα μείνουν αναπάντητα! Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος ή καταγωγής, εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και να αποπροσανατολίσουν ότι για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες, στηρίζοντας με τον πιο απολυτό τρόπο την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίθεση στο Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών.

«Στηρίζουμε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τους εθελοντές συντελεστές του: στηρίζουμε τη 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, δραστηριότητα που αναγνωρίζεται από όλη κοινωνία της Κοκκινιάς, του Πειραιά και όχι μόνο. Είναι αναγκαίο να μπει οριστικά τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορία των νεοναζί στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε κάθε δημοκράτη-ισα σε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για γειτονιές αλληλεγγύης και συνύπαρξης και όχι μίσους και μισαλλοδοξίας, για το δοκιμαζόμενο λαό της Κοκκινιάς και του Πειραιά, για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, για μια καλύτερη ζωή για όλους μας!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ.

Τονίζει ότι «για την διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων πρέπει να επιληφθεί αποφασιστικά η δικαιοσύνη» ενώ σημειώνει ότι «καταδεικνύεται πλέον η ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού οπλοστασίου με ένα σύγχρονο και επίκαιρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

«Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί συντελούν ένα αξιέπαινο έργο για τους μετανάστες το οποίο πρέπει να συνεχισθεί. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, της ναζιστικής ιδεολογίας και την εκρίζωση του δικτύου της Χρυσής Αυγής οφείλει να είναι διαρκής και οι ευθύνες της Πολιτείας είναι αντιστοίχως μεγάλες με τις προσδοκίες της κοινωνίας. O ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

«Οι ρατσιστικές πρακτικές και οι αντιλήψεις πρέπει να απορριφθούν και να απομονωθούν από κάθε τίμιο εργάτη και λαϊκό άνθρωπο», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και καταγγέλλοντας τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν φασίστες στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, καλεί λαό και νεολαία να απαντήσουν με τη δράση τους.

«Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και οι πρακτικές, που τις συνοδεύουν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι όπλο του κεφαλαίου για να διαιρεί τους εργάτες και να τους κρατά υποταγμένους και πάμφθηνους, για να μείνει στο απυρόβλητο το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία».

Απάντηση, τονίζει το ΚΚΕ, σε αυτά τα φαινόμενα είναι η καθημερινή στάση και δράση, του λαού και της νεολαίας του Πειραιά, τους οποίους καλεί «να δώσουν μαχητικό παρών στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Γερμανών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, πολιτικών προγόνων των χρυσαυγιτών, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα