Κατά ενός νέου «κουρέματος» ο Φίλιπ Ρέσλερ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι η διατήρηση της πίεσης που προκύπτει από τον «τεράστιο» όγκο του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι η χώρα εφαρμόζει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομική πολιτική προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα

στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγωγών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη» τόνισε.

Ο υπουργός ανέφερε τον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας ως πεδίο συνεργασίας που θα ωφελήσει την Ελλάδα. «Μία έξυπνη ενεργειακή υποδομή βοηθά την πραγματική οικονομία», δήλωσε.

«Οι ανάμεικτες εμπειρίες» με τους Έλληνες ομολόγους του στην προηγούμενη κυβέρνηση είναι τώρα παρελθόν, δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι έχει γίνει πρόοδος στη μείωση του κόστους εργασίας και της αποκρατικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα