«ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Προσπάθεια να κατευθύνει το κυβερνητικό πλοίο από το… σπίτι του, όπου και θα παραμείνει όλη την εβδομάδα, θα καταβάλει ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη λεπτή εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη για την αποκατάσταση της όρασής του.


Κατ’ οίκον περιορισμό για τουλάχιστον μια εβδομάδα προβλέπει η οδηγία των θεραπόντων ιατρών προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ίσως και σήμερα πάρει εξιτήριο από το Αττικό. Ο Πρωθυπουργός, που ασφαλώς δεν θα ταξιδεύσει στις

Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής (την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Δ.Αβραμόπουλος ως δεύτερος τη τάξει, συνοδευόμενος από τους Γ. Ζαννιά, Κ. Χατζηδάκη και Χρ. Σταϊκούρα), θα πρέπει να αποφύγει τις πολλές ώρες εργασίας καθώς ουσιαστικά του έχει ζητηθεί να παραμείνει… κλινήρης. Βέβαια, ο ίδιος έχει αρχίσει ήδη να παραβιάζει τις οδηγίες καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είχε χθες σύντομες συναντήσεις με τους Κ. Μπούρα, Τ. Μπαλτάκο, Π. Παναγιωτόπουλο και Μ. Σαλμά.

Κατά πληροφορίες, η συζήτηση με τους στενούς του συνεργάτες Μπούρα και Μπαλτάκο είχε ως αντικείμενο και την έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που επρόκειτο να ξεκινήσει, κανονικά, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Πλέον μετατίθεται δύο ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να επιστρέψει στην ενεργό δράση κατά την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του. Στόχος του ιδίου και προσδοκία της ιατρικής ομάδας είναι, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, η κατάστασή του να έχει σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσει να δώσει κανονικά το, σύντομο πάντως, παρόν του στη διαδικασία.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κυβερνητικά στελέχη αλλά και ανεξάρτητοι παρατηρητές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την εικόνα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση, λίγα μόλις 24ώρα από τη συγκρότησή της, με τον Πρωθυπουργό σε ακινησία και τον… επόμενο υπουργό Οικονομικών νοσηλευόμενο. Η αναβολή άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα επιδείνωσε την εικόνα και, πλέον, είναι σαφές ότι κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής η συζήτηση θα περιορισθεί μάλλον στα προβλήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα παρά στις λύσεις που θα επιθυμούσε η ελληνική πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα