«Καρφώνει» ο Μπάνος τον Παπακωνσταντίνου

Ο συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κρίσιμη θέση του Νομικού Συμβούλουκαταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δεν δίστασε να δηλώσει πως ο ίδιος, αν ήταν στη θέση του πρώην υπουργού, θα είχε πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό του cd που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας.

Κατέθεσε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 πήρε τηλέφωνο τον κ. Παπακωνσταντίνου και του είπε ότι πρέπει να αποκαλύψει το πρόσωπο στο οποίο έδωσε το cd προς φύλαξη «γιατί αν δεν το κάνει στοχοποιούμαστε

όλοι» . «Εκείνος μου απάντησε ότι θα το κάνω θεσμικά στη Βουλή. Τον παρακολούθησα στην Ολομέλεια αλλά δεν είπε τίποτα», φέρεται να δήλωσε στα μέλη της Προανακριτικής ο κ. Μπάνος.

Όμως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών που είχε κληθεί να την ενημερώσει ότι έδωσε το CD σε στενούς συνεργάτες του αλλά δεν θυμάtαι σε ποιόν.

Βουλευτές μέλη της προανακριτικής επιτροπής προτείνουν πλέον να κληθούν σε κατάθεση όλοι όσοι υπηρετούσαν στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε τη λίστα και την κράτησε επτασφράγιστο μυστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα