Μέτρα πάταξης του φασισμού ζητά ο Κουβέλης

«Ήρθαμε να συζητήσουμε την ανάγκη εγρήγορσης σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον προωθούμενο εκφασισμό της κοινωνίας» είπε ο κ. Κουβέλης στον Πρόεδρο κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου και συμπλήρωσε πως «ναι μεν η δημοκρατία έχει τις δυνάμεις της, έχει τις αντοχές της, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το εγκληματικό φαινόμενο, το οποίο θέλει να έχει και πολιτικές αναφορές. «Καιρό έχουμε να τα πούμε» παρατήρησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Εξερχόμενος από το μέγαρο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως

πρότεινε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου, ώστε να αντιμετωπισθεί η προωθούμενη εκφασιστική τακτική της κοινωνίας από την Χρυσή Αυγή.

«Δεν πρέπει να υπάρξει η οποιαδήποτε κωλυσιεργία, πρέπει η νομιμότητα να δώσει απάντηση σε όλα εκείνα τα οποία προωθεί η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν χρειάζονται συμπεριφορές σαν εκείνες για παράδειγμα που προσδιόρισαν την μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει γρήγορα να κινηθούμε χωρίς καμία καθυστέρηση. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα πράξει εκείνο που τις αντιστοιχεί αλλά από την άλλη πλευρά και η πολιτική αντιμετώπιση του προωθούμενου εκφασισμού της κοινωνίας πρέπει να υπάρξει» ανέφερε ο κ.Κουβέλης.

Ακόμη άφησε αιχμές με πολλούς αποδέκτες, αφού όπως παραδέχθηκε υπάρχει κωλυσιεργία και άρνηση, υποστηρίζοντας ότι δε χρειάζονται μικροκομματικοί υπολογισμοί και ότι πρέπει άμεσα οι δημοκρατικές δυνάμεις να συγκροτήσουν το πολιτικό μέτωπο κατά της εγκληματικής οργάνωσης, που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Επανέφερε την πρότασή του για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που είχε μπει στον πάγο. Τέλος, ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τόνισε πως «η χώρα πρέπει να κρατά μικρό καλάθι. Τα πράγματα είναι σύνθετα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα