Και εγένετο… «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»

16:07 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» απευθύνεται, όπως ανέφερε ο κ. Πολύδωρας (επικεφαλής του σχήματος) στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες αλλά και στους υπόλοιπους ψηφοφόρους καθώς στόχος είναι η συγκρότηση ενός μετώπου που θα επιδιώξει τη διαμόρφωση μίας πρότασης εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το κόμμα του κ. Χρ. Ζώη, η Νέα ΜΕ.Ρ.Α. παραμένει ενεργό, θα συμμετέχει ως «συνιστώσα» στο νέο φορέα αλλά και ως σημείο υποδοχής όσων θελήσουν να ενισχύσουν τις τάξεις της «Ένωσης» καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί

να γίνει, απλώς, από το πολιτικό γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα.

Στην ομιλία του, κατά την οποία επικαλέστηκε μέχρι και τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο κ. Πολύδωρας επεδίωξε να εμφανίσει την «Ένωση» ως μία μαχητική, θεσμική φωνή που έχει ως στόχο να προσεγγίσει ακόμη και τους ψηφοφόρους που προβληματίζονται για την εικόνα των Ανεξ. Ελλήνων αλλά και για την ακραία ναζιστική ρητορική της Χρυσής Αυγής. Στο πολιτικό παρασκήνιο εκτιμάται ότι η νέα προσπάθεια θα αντλήσει ψήφους τοσο από τη ΝΔ όσο, κυρίως, από τους ΑΝΕΛ και τη Χ.Α. Ίσως όχι τυχαία, ο κ. Παν. Καμμένος ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο κ. Τέρενς Κουίκ, που κατά το παρελθόν έχει αποστασιοποιηθεί από επιλογές του κ. Καμμένου, ενώ απέκλεισε κάθε συνεργασία του κόμματος με στελέχη που υπερψήφισαν κάποιο από τα μνημόνιο, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφώς ως… ελαφρομνημονιακούς τα στελέχη της Ένωσης.

Πλην των κ.κ. Πολύδωρα και Ζώη, στη σημερινή επίσημη πρώτη του κόμματος έδωσαν το παρών οι δύο βουλευτές της Νέας ΜΕ.Ρ.Ας, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης, καθηγητές πανεπιστημίου, απόστρατοι κ.α. Και σε αυτή την κομματική εκδήλωση, πάντως, ήταν αισθητός η υψηλός μέσος όρος ηλικίας όσων συμμετείχαν που, δεδομένα, υπερέβαινε τα 50 έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα