«Καμπάνες» σε εφοριακούς που αξίωσαν «φακελάκι»

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για πλημμεληματικές πράξεις, μετέτρεψε την ποινή τους προς πέντε ευρώ ημερησίως και αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, που από τον περασμένο Ιούλιο -όταν συνελήφθησαν- παρέμεναν προφυλακισμένοι, αφέθηκαν ελεύθεροι. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, η λογίστρια του επιχειρηματία.

Απολογούμενοι, οι τρεις εφοριακοί -ανάμεσα στους οποίους ένας πρώην προϊστάμενος ελεγκτικού τμήματος του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας, ο τότε

αναπληρωτής του κι ένας ελεγκτής- αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σε βάρος τους «σκευωρία».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο -πάντως- ζήτησαν 25.000 ευρώ από τον επιχειρηματία για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο, το ύψος του οποίου, κατά τους ισχυρισμούς τους -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- μπορούσε να φτάσει τις 100.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στους οποίους απευθύνθηκε ο καταστηματάρχης από τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα