Κ. Μητσοτάκης: Τα «πρώτα βιολιά» δεν κρίνονται με αριθμούς

21:08 8/3/2014 - Πηγή: Matrix24

«Έχουμε περιγράψει για κάθε υπηρεσία τι απαιτείται να κάνει, πώς θα επιτύχει τους στόχους της και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής και προσθέτει «τώρα πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ηγέτες»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει πεπεισμένος πως με το νέο σύστημα

επιλογής θα επιτευχθεί η αξιοκρατικότερη επιλογή διασφαλίζοντας ένα νέο, φιλικό και αποτελεσματικό δημόσιο για τον πολίτη.

Αναφερόμενος στα «εργαλεία» που θα αποτελούν το νέο σύστημα επιλογής ο κ. Μητσοτάκης λέει: «Καταργούμε τη στείρα μοριοδότηση των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων και ενεργοποιούνται γραπτές εξετάσεις και δομημένες συνεντεύξεις για να εντοπίσουμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας μάνατζερ για κάθε θέση ευθύνης».

«Στην Ελλάδα μας χαρακτηρίζει συλλογικά πτυχιολαγνεία. Αλλά αν ψάχνεις για «πρώτο βιολί» και μπορείς να το επιλέξεις ακούγοντάς το να παίζει, δεν εστιάζεις σε μόρια, πτυχία ή σεμινάρια. Ψάχνουμε τα «πρώτα βιολιά» στη διοίκηση και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν.» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ερώτηση για το πώς διασφαλίζεται η διαφάνεια ο κ. Μητσοτάκης στέκεται στην εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας τονίζοντας πως δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη παρέμβαση. Ενώ όλα τα στάδια θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο Διαδίκτυο. «Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνονται με τις ίδιες δικλίδες διαφάνειας όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις. Η συνέντευξη θα είναι «δομημένη» δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο τις δεξιότητες και θα διεξάγονται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ

Όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο αλλά και το κόστος του νέου συστήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει χαρακτηριστικά πως «Είναι όσο πολύπλοκο και ακριβό απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι θα επιλεγούν ή καταλληλότεροι.» ενώ προσθέτει πως «ένας τομέας στον οποίο δεν πρέπει να εξοικονομούμε χρήματα είναι αυτός.»

Keywords
Τυχαία Θέματα