Ιταλία: Το απόγευμα το νέο ραντεβού Λέτα – Ναπολιτάνο

Ο Λέτα αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα των υπουργών του, ενώ η ορκωμοσία της κυβέρνησης πρόκειται, πιθανότατα, να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

ο Ιταλός κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός κατά την σύνταξη της λίστας των υπουργών προσπαθεί να ξεπεράσει αντιρρήσεις και ενστάσεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Σήμερα το πρωί ο Ενρίκο Λέτα, συναντήθηκε τόσο με τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τον παραιτηθέντα γραμματέα των «Δημοκρατικών», όσο και με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα στρατηγεία των ιταλικών κομμάτων, υπήρξαν «βέτο» με

αναφορά τόσο στην πιθανή υπουργοποίηση του Μάσσιμο Ντ’ Αλέμα, όσο και του Ρενάτο Μπρουνέττα, εκπροσώπου της κεντροδεξιάς στην Βουλή.

Σε ότι αφορά τα πιθανά ονόματα που μπορεί να συμπεριληφθούν στην νέα κυβερνητική ομάδα, οι αναλυτές αναφέρουν εκείνα της Μάρα Καρφάνια, για το υπουργείο Ισότητας, του Τζουλιάνο Αμάτο για το υπουργείο Οικονομικών -φαβορί θεωρείται και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακκομάννι – και του γραμματέα του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, που μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα