Νέο μακελειό από ισραηλινό πύραυλο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τουλάχιστον 1ο νεκροί από το νέο ισραηλινό χτύπημα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Νωρίτερα δύο Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα παιδί τεσσάρων ετών, σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που ανακοινώνονται την ημέρα της μουσουλμανικής εορτής Φιτρ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Μέχρι στιγμής 1.037 Παλαιστίνιοι έχουν

χάσει τη ζωή τους από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών, την οποία ακολούθησε η έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων. Από την πλευρά του, το Τελ Αβίβ μετρά 46 απώλειες.

Εν τω μεταξύ ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι, το εμπόδιο για τον τερματισμό των των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας είναι η πολιτική βούληση.

«Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Πρέπει να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους ως ηγέτες, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι» είπε ο Μπαν υιοθετώντας επι της ουσίας μία στάση ίσων αποστάσεων.

Γιατί αυτοί οι ηγέτες κάνουν (με τις πράξεις τους) τους πολίτες τους να σκοτώνονται από άλλους; «Δεν είναι υπεύθυνο», είναι «ηθικά λάθος»,υποστήριξε ο ίδιος.

Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε εκ νέου το Ισραήλ και την οργάνωση Χαμάς να εφαρμόσουν μια «άμεση χωρίς όρους ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στο όνομα του ανθρωπισμού, η βία πρέπει να τερματιστεί» τόνισε ο Μπαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα