Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την υιοθέτηση των προτάσεών του

07:20 7/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Ειδικότερα, στο «πράσινο» στρατόπεδο τονίζουν την αποδοχή εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, της πρότασης για παράταση ενός μηνός για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Υποστηρίζοντας ότι με δική τους παρέμβαση διορθώνονται λάθη στον ΕΝΦΙΑ, μένουν στην χθεσινή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, που επανέλαβε την πρόταση

για παράταση ώστε στον έναν μήνα που θα μεσολαβήσει ως την πληρωμή της πρώτης δόσης να διορθωθούν τυχόν αδικίες και λάθη. Ζήτησε ακόμα σε όσες περιοχές υπάρχουν συγκριτικά μόνο στοιχεία και όχι αντικειμενικές αξίες, να χρησιμοποιηθούν οι τιμές των ΕΤΑΚ και των ΦΑΠ ώστε να διορθωθούν τα λάθη στους οικισμούς και να αποκτήσουν πάλι τις κανονικές τους τιμές τα ακίνητα, αποφεύγοντας την υπερφορολόγηση και τις ακραίες εξωφρενικές –όπως είπε- καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί, τοποθέτηση που έγινε αποδεκτή, προκαλώντας το χειροκρότημα της συμπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ακόμα ότι μετά τις χθεσινές τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές στη Βουλή για το θέμα του ποσοστού 15% της αρνητικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, προστατεύεται η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ενισχύονται οι εγγυήσεις ασφαλείας και οι ίδιοι οι υπάλληλοι θωρακίζονται από τις αυθαιρεσίες. Σημειώνουν άλλωστε ότι αποσυνδέεται η αξιολόγηση από το κλίμα ανασφάλειας και φοβίας που είχε δημιουργηθεί.

Στις παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν τέλος την παραμονή των ισχυουσών διατάξεων περί υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων των διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων δια του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, επιτρέποντας έτσι στις τοπικές εφημερίδες την …επιβίωσή τους.

Τέλος, θυμίζουν την επιτυχία του ΠΑΣΟΚ να δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς ως συντάξιμων έως και πέντε ετών που έχουν υπηρετηθεί χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τους σχολικούς φύλακες στους ΟΤΑ, προκειμένου πολλοί απολυμένοι του κλάδου να βγουν σύντομα στη σύνταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα