ΙΑΠΩΝΙΑ: ΤΟ «ΠΥΡΗΝΙΚΟ» ΠΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ

Iαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ξανάρχισε την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα, που είχε ανασταλεί μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, το Μάρτιο του 2011, παρά το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη σταδιακή διακοπή της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

Η Electric Power Development  ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Όμα, στην περιοχή Αομόρι, στη βόρεια Ιαπωνία,

αφού πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Ο Γιούκιο Εντάνο, υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δήλωσε ότι ο αντιδραστήρας αυτός αναμένεται, μετά την κατασκευή του, να ανταποκρίνεται σε όλες τις νέες προδιαγραφές για την ασφάλεια προτού να δοθεί η έγκριση για τη λειτουργία του.

Η εταιρεία J-Power δεν διευκρίνισε την ημερομηνία κατά την οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αντιδραστήρα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα, η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη σταδιακή διακοπή μέχρι την ολοκληρωτική παύση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε τριάντα χρόνια.

Ήδη την επομένη, όμως, ο υπουργός Γιούκιο Εντάνο είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει τη συνέχιση των έργων για δύο αντιδραστήρες, οι οποίοι τελούσαν ήδη υπό κατασκευή.

Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι οι πρώτες που γίνονται στην Ιαπωνία στον πυρηνικό τομέα από την καταστροφή της Φουκουσίμα, η οποία ήταν το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στον κόσμο έπειτα από εκείνο του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία το 1986.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΙΑΠΩΝΙΑ, ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΘΗΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ,iaponia, pyriniko pathima, egine mathima