Η Βρετανία θέλει τα εθνικά κοινοβούλια να ακυρώνουν αποφάσεις της ΕΕ

Καθένα από τα κοινοβούλια των 27 χωρών μελών θα πρέπει να μπορεί “να αντιτίθεται σε νομοθεσίες που απαιτούν ανάληψη δράσης σε εθνικό μάλλον, παρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, δήλωσε ο βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του στο Λονδίνο.

“Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε στα εθνικά κοινοβούλια το δικαίωμα να μπλοκάρουν νομοθεσίες που δεν χρειάζεται να συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, δήλωσε ο Χέιγκ σε ένα συνέδριο για τις σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε σε πύργο

στο Νόιχαρντενμπεργκ, στα προάστια του Βερολίνου.

Ο βρετανός υπουργός πρότεινε επίσης οι χώρες που αποτελούν την ευρωζώνη, της οποίας η Βρετανία δεν είναι μέλος, να προχωρήσουν μόνες τους σε περισσότερη ολοκλήρωση.

“Καθώς η ευρωζώνη αναπτύσσει τους θεσμούς που χρειάζονται για να λύσει τα προβλήματά της, μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει προς ένα επίπεδο ολοκλήρωσης μεγαλύτερο απ’ αυτό με το οποίο ορισμένα μέλη της ΕΕ θα αισθάνονταν άνετα”, δήλωσε.

Ο Χέιγκ κάλεσε τη Βρετανία και τη Γερμανία να ηγηθούν μιας εκστρατείας για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και χαρακτήρισε “τρέλα” τη σχεδιαζόμενη κανονιστική ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα