Η Θέμις εκσυγχρονίζεται

Η εξέταση γίνεται με την αξιοποίηση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας τα οποία επιτρέπουν τη διεξαγωγή της εξέτασης από το δικαστήριο ακόμα και αν τα πρόσωπα κλειδιά για την εξέλιξη της δίκης βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακρυά από τη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος η δικαστική αίθουσα στην οποία θα γίνει η τηλεοπτική συνεδρίαση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος να επιτρέπει τη λήψη και μετάδοση εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο χωρίς να αλλοιώνει τα πρόσωπα και τα αντικείμενα.

Μετά το τέλος της τηλεοπτικής συνεδρίασης θα υπογράφονται

τα σχετικά πρακτικά, τα οποία αναφέρουν την ημερομηνία και τον τόπο της εξέτασης, την ταυτότητα των μαρτύρων , καθώς και τις τεχνικές συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εξέταση.

Πιο ειδικά μια μέθοδος που θα εφαρμοσθεί θα είναι η τηλεκατάθεση πρόκειται για προφορική εξέταση των προσώπων που δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η εξέταση γίνεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας τα οποία επιτρέπουν τη διεξαγωγή της εξέτασης από το δικαστήριο, μολονότι τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται εκτός της δικαστικής αίθουσας και σε άλλο τόπο.

Τηλεσυζήτηση είναι η διαδικασία συζήτησης με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, τα οποία επιτρέπουν τη διεξαγωγή της συζήτησης από το δικαστήριο, μολονότι ορισμένα από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη βρίσκονται σε άλλο τόπο εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Εικονοτηλεδιάσκεψη είναι η χρησιμοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας, με την οποία καθίσταται δυνατή η μέσω τηλεπικοινωνιακής ζεύξης σε πραγματικό χρόνο μετάδοση εικόνας και ήχου με την οποία τα πρόσωπα, που μολονότι δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπορούν να βλέπουν, να ακούν και να επικοινωνούν ταυτόχρονα με τα πρόσωπα που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα και αντίστροφα. Επίσης, πρόσωπα που δεν παρευρίσκονται στη δικαστική αίθουσα θεωρούνται οι διάδικοι, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, οι μάρτυρες, οι πραγματογνώμονες και οι διερμηνείς ή άλλα πρόσωπα που ορίστηκαν από το δικαστήριο να βοηθούν τους μάρτυρες ή την όλη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα