Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ

Καταδίκασε σήμερα το Ιραν την επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανικής αστυνομίας στη Βηρυτό, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Από την πλευρά της ωστόσο η αντιπολίτευση στο Λίβανο απέδωσε την ευθύνη στο καθεστώς της Δαμασκού, συμμάχου της Τεχεράνης.

«Το Ιράν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από εκείνους που

επιδιώκουν να δημιουργήσουν διχόνοιες μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων του Λιβάνου σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κύριος εχθρός του λιβανικού λαού είναι το σιωνιστικό καθεστώς, το οποίο επωφελείται περισσότερο από την αστάθεια και την απουσία ασφάλειας στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί κατηγόρησε “τους εχθρούς της περιοχής” ότι “προσπαθούν να αυξήσουν την ανασφάλεια για να πραγματοποιήσουν τους δόλιους στόχους τους”, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον λιβανέζο ομόλογό του Αντνάν Μανσούρ χθες βράδυ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα