Η πρώτη νύχτα του Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμπρωτεύουσας πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών στο ίδιο κελί με άλλους εννέα κρατούμενους. Από το μυαλό του κ. Παπαγεωργόπουλου δεν είχε περάσει ποτέ η περίπτωση της φυλάκισής του, πίστευε έως την τελευταία στιγμή, σε μια πιο ήπια ποινή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία με τους συγκρατούμενούς του, «ήταν ευγενικός, αλλά βυθισμένος στις σκέψεις του».

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης

πήρε το δρόμο για τις φυλακές χθες το μεσημέρι μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως.

Με το άκουσμα της ποινής η σύζυγός του έπεσε με λυγμούς στην αγκαλιά του, την ώρα που βουρκωμένος ο κ. Παπαγεωργόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις», για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Γιώργο Αποστολάκη: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές ο κ.Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος είχε καλύψει με την καπαρντίνα του τα χέρια του για να μην φαίνονται οι χειροπέδες, φαινόταν ψύχραιμος, αλλά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στην έξοδο τον περίμεναν και λίγοι υποστηρικτές που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν.

Ανέβηκε στο βανάκι μ’ ένα πηδηματάκι, παραπατώντας λίγο, ενώ οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω του.

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» κατέληξε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφήνοντας αιχμές για τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ελένη Παπαγεωργοπούλου «Ο σύζυγός μου είναι διαμάντι»

«Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε ύστερα από 40 χρόνια» είπε σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του Alpha η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Τον κοροϊδεύανε, γιατί ήταν ατσαλάκωτος και προσπάθησαν να τον τσαλακώσουν. Δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει και πολύ. Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Μιλούσαμε με τα μάτια μας. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Όλα τα έκανε αυτός ο καταχραστής. Ούτε στα πιο φρικτά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα πήγαινε στη φυλακή. Δεν ξέρω πως αποφασίζουν. Κανείς δεν εμφανίστηκε το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Σαξώνη. Εκτός από τον Μπουτάρη, που είπε στο δικαστήριο ότι η διοίκηση του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια συμμορία» σχολίασε.

Ερωτηθείσα η κ. Παπαγεωργοπούλου ποιους εννοούσε ο σύζυγός της στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας «κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε: «Εννοούσε την πολιτική αγωγή και τη διοίκηση Μπουτάρη».

Η κ. Παπαγεωργοπούλου μίλησε και στην τηλεόραση του Σκάι: «Η έρευνα που βρήκε 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του συζύγου μου ήταν κατάπτυστη, εγώ ως οδοντίατρος θα έκανα καλύτερη. Απολύτως νόμιμα ήταν τα χρήματα. Στα 12 χρόνια δημαρχίας του δηλώσαμε 2.14 εκατ. ευρώ επίσημα. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όσα γίνονταν, ούτε υπέγραφε ποτέ τίποτε. Από πού να το φανταστεί (..) ο σύζυγός μου είναι διαμάντι, ο τιμιότερος άνθρωπος. Έπεσε θύμα. Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα