Η ώρα της κρίσης για τον Άκη

Όλα είναι έτοιμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας για την έναρξη της πολύκροτης δίκης που συγκεντρώνει ενδιαφέρον και από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ένας πρώην Υπουργός κάθεται στο εδώλιο της τακτικής δικαιοσύνης προκειμένου να λογοδοτήσει για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Κατηγορούμενοι – εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο- είνια και 18 ακόμη πρόσωπα. Μεταξύ αυτών η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν

Μονλτενάουερ, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο πρώην στενός του συνεργάτης Γιάννης Σμπώκος και άλλα πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον , οι οποίοι σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποτιμώντας τα πλούσια αποδεικτικά στοιχεία έκριναν ότι στοιχειοθετούνται ενδείξεις για τη διάπραξη του κακουργήματος περί της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες . Ο πρώην υπουργός φέρεται ότι χρησιμοποιώντας μία σειρά από παρένθετα πρόσωπα και εταιρείες οχήματα – κατά κύριο λόγο υπεράκτιες- φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του μαύρου χρήματος σε διάφορα σημεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. και μετά μέσω των ίδιων εταιρειών προέβη στην αγορά ακινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό μελών της οικογένειάς του.

Η δίκη που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει σήμερα αναμένεται να είναι πολύμηνη ,ενώ το κύριο βάρος θα πέσει στα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι εξ αυτών έχουν ήδη ανοίξει τα χαρτιά τους και έχουν ομολογήσει, ενώ και ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει επιφυλαχθεί να μιλήσει ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Εκτός και αν η υπερασπιστική του γραμμή κινηθεί αυστηρά σε πολιτική τροχιά, όπως έδειξε με την πρόσφατη κίνησή του να καλέσει με εξώδικες- προσκήσεις δέκα πρώην υπουργούς που είχαν διατελέσει μέλη του ΚΥΣΕΑ το κρίσιμο χρονικό διάστημα για το οποίο και ο ίδιος βρίσκεται από σήμερα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα