«Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟ …ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Άρθρο της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung με τίτλο «Η ντροπή της Ελλάδας» αναφέρεται στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα σημειώνοντας σημειώνει ότι η ακροδεξιά οργάνωση κάνει ό,τι θέλει στους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα οι δημοκράτες πολιτικοί κοιτούν αβοήθητοι… 

Στο εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβάνονται και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από

το θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα και τους προπηλακισμούς των θεατών και των ηθοποιών της «βλάσφημης» παράστασης Corpus Christi από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως «η διαμαρτυρία για τις καθημερινές επιθέσεις οπαδών της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών παραμένει περιορισμένη, τη στιγμή που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατέγραψε στο τέλος Αυγούστου ”ανησυχητικής έκτασης βία με ρατσιστικό κίνητρο στη χώρα”».

Η Neue Zürcher Zeitung παρατηρεί ότι η Χρυσή Αυγή «σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα αναδεικνυόταν σε τρίτη δύναμη στη βουλή. Ελάχιστοι πολιτικοί μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης». Η αρθρογράφος συγκρίνει την κατάσταση με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με εκείνη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης «λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και του κράτους να αντιδράσουν επαρκώς απέναντι στην ακροδεξιά απειλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα