Η Ντόρα έφυγε, το Φόρουμ μένει

Το εν λόγω φόρουμ, λοιπόν, με πρόεδρο τον, φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, Ανδρέα Ανδριανόπουλο είχε περιπέσει, ουσιαστικά, σε αχρηστία μετά την αποκαρδιωτική εκλογική παρουσία της ΔΗ.ΣΥ αλλά και την επιστροφή, στη συνέχεια, της Μπακογιάννη και των στελεχών της στη Ν.Δ. Ωστόσο, την προσεχή Παρασκευή διοργανώνει συνέδριο για την κρίση στην ΕΕ, τη διάσταση «Βορρά-Νότου» και τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη, φιλελεύθερων απόψεων, Ακαδημία Friedrich Naumann

της Γερμανίας.

Μοιάζει σαν μία εκδήλωση που θα μπορούσε να διοργανώνει το πρώην κόμμα της κ. Μπακογιάννη, αν βέβαια λειτουργούσε. Με μία εξαίρεση, βέβαια, ότι πιθανά τότε στην εκδήλωση να μην μιλούσαν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που, εν προκειμένω, θα δώσουν πλέον ηχηρό παρών, ενισχύοντας την άποψη ότι επιδιώκεται η επανασύσταση ενός φιλελεύθερου πόλου στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ομιλητών, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ωστόσο, το πάνελ των ομιλητών είναι σημαντικό. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο καθηγητής του LSE KevinFeatherstone, ο πρέσβης της Γερμανίας Wolfgang Dold, ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο τ. υπουργός της Γερμανίας και καθηγητής διεθνούς οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μαγδεμβούργου Karl-Heinz Paque, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρος Πελαγίδης, ο οικονομολόγος Μιχάλης Μητσόπουλος και οι συγγραφείς των «the Xenophobe’s guide» για την Γερμανία και την Ελλάδα S. Zeidenitz και Α. Fiada.

Keywords
Τυχαία Θέματα