Η νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα Ταμεία

Οι ασφαλισμένοι θα δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις), στην περίπτωση μεγάλων οφειλών. Παράλληλα, θα εγγυώνται οι τράπεζες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάνης Βρούτσης πρόκειται να υπογράψει δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποία δίνεται η τελευταία ευκαιρία ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με 48 δόσεις, ή 12 δόσεις εάν πρόκειται για την πάγια ρύθμιση.

H αίτηση υπαγωγής μπορεί να γίνει μόνο μία φορά, σε οποιαδήποτε χρονικό διάστημα διάρκειας ισχύος της

ρύθμισης. Επισημαίνεται ότι εάν δεν πληρωθεί μια δόση, για δεύτερη φορά εμπρόθεσμα, η ρύθμιση θα διακοπή και ο οφειλέτης θα πρέπει ή να πληρώσει το σύνολο του χρέους, ή να υποστεί τις συνέπειες, όπως αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

Για χρέη άνω των 50.000 ευρώ στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και άνω των 75.000 ευρώ για τη «νέα αρχή», θα πρέπει να υπάρχουν και εγγυήσεις, καταγραφή της περιουσίας, των τραπεζικών καταθέσεων ακόμη και του αυτοκινήτου του οφειλέτη καθώς και υποθήκες σπιτιών.

Οι οφειλές που εντάσσονται στην ρύθμιση της «νέας αρχής» είναι οι καθυστερούμενες έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 οφειλές, είτε έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, είτε όχι.

Εξαιρούνται και δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη, για φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα