Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΒΓΑΛΕ… ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ!

Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε εκείνο που δεν μπόρεσε να καταφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μία εβδομάδα διαβουλεύσεων και διερευνητικών επαφών: Να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων!

• Οι Έλληνες δικαιούνται το σεβασμό των εταίρων της, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς:

«Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα

για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ. Επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες. Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός το σεβασμό των εταίρων του. Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος –και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα»

• Η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο, απάντησε στην Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν οι Έλληνες θέλουν ή όχι να μείνουν στο ευρώ:

«Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο.  Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

• «Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτειά της δημοψήφισμα και να φύγει από το ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα», σχολίασε στο twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

• Από την πλευρά του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την πρόταση ως «ωμό εκβιασμό» στα εσωτερικά τη χώρας:

«Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή’. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του ‘ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ.» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα