«Η λογική της καλής βίας έχει εμποτιστεί στο DNA ορισμένων»

Ο κ.Σγουρός έκανε λόγο για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως «δυστυχώς η λογική της “καλής βίας’” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως εξηγεί, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε

τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

Υπογράμμισε πως ο Στάθης Παναγούλης του ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος πως δεν αποτελούσε ο ίδιος, στόχο του.

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση. Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισημαίνει.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά των βουλευτών αναφέρει: «Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ”επισκέπτες” Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση. Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν. Ο καθένας κρίνεται ……».

Ο κ. Σγουρός τονίζει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «ήταν και είναι χώρος διαλόγου και συνθέσεων και δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψουν κάποιοι σε ‘”δοκιμαστικό σωλήνα” της πρακτικής που θέλουν να επιβάλλουν».

Σημειώνει τέλος «τη στάση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά που αν και διαφωνούσε με την απόφαση, καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε ότι αυτοί οι δήθεν ”αγανακτισμένοι” σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το Δήμο και το σύνολο του δημοτών της πόλης του και δεν τους αναγνωρίζει».

«Ο Σγουρός με έσπρωξε και με απειλούσε»

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς πέρασε πριν από λίγο στην αντεπίθεση για όσα συνέβησαν χθες, στοχοποιώντας τον περιφερειάρχη Αττικής, κατηγορώντας τον όχι μόνο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αλλά και για προπηλακισμό εναντίον του!

Σε μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς περιγράφει την ροή την εξελίξεως από την πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26.11.2013 όπου, όπως αναφέρει, ελήφθη απόφαση κατά της πώλησης της έκτασης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε τη πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στη ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξη της Ν. Δημοκρατίας και ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Στη συνέχεια όμως, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγούρος, συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί υπέρ αυτή τη φορά «του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής» και προσθέτει ότι αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας.

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν».

Ο κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον κ. Σγουρό, ότι «ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του. Επίσης κατηγορεί τον κ. Σγουρό ότι «από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη». «Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας» , καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα