«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

«Αν μακροημερεύσει η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Κατά συνέπεια, αποτελεί όρο επιβίωσης για τους περισσότερους η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανατροπή της», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FREE SUNDAY, ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά μάλιστα πως «έχουμε μπει σε μια πορεία αντίστροφης μέτρησης μέχρι την πτώση της κυβέρνησης και ο χρόνος της πτώσης της συναρτάται άμεσα από την

ένταση των κοινωνικών αγώνων αλλά και την κατάρρευση της κάτω από το βάρος της καθολικής αποτυχίας της πολιτικής της».

Δηλώνει ξεκάθαρα πως με την πολιτική της, η κυβέρνηση υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και προσθέτει πως «κάποιοι στοχοποιούνται, απαξιώνεται η εργασία τους, χάνουν τις συντάξεις τους και κάποιοι άλλοι θα είναι οι κερδισμένοι. Για παράδειγμα, δεν είναι πολύ συγκεκριμένα τα συμφέροντα που σκανδαλωδώς ευνοούνται από την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας; Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους .

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ακόμα πως η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής «από την στιγμή που δεν εντάσσεται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικής, θα σημάνει απλά παράταση της ύφεσης και είναι βέβαιο πως θα συνοδευτεί με νέα πακέτα μέτρων και νέα μνημόνια . Το ζήτημα δεν είναι να επιμηκύνουμε τον επιθανάτιο ρόγχο αλλά να αποφύγουμε τον θάνατο που μας οδηγεί η ακραία αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται μέσω του μνημονίου τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην πατρίδα μας».

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, τονίζει: «Πρόκειται για μια φασιστική οργάνωση που εχθρεύεται τη δημοκρατία, τη διαφορετική γνώμη, κηρύσσει τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. Είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Χίτλερ, και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα