Η γοητεία της ευρωπαϊκής κουλτούρας και τα …Στρουμφ

07:54 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24


Το Τέλειο Χτύπημα (The Best Offer)

Του Τζιουζέπε Τορνατόρε. Διάρκεια: 124′. Με τους Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Σίλβια Χοκς, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Ένας εκκεντρικός, σνομπ και ιδιόρρυθμος εκτιμητής, δημοπράτης αλλά και συλλέκτης έργων τέχνης με γυναικεία πορτρέτα, θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για μια αγοραφοβική πελάτισσά του. Το μυστήριο που την καλύπτει και τα αποσπάσματα ενός μηχανικού έργου τέχνης που ανακαλύπτει σταδιακά στη βίλα

της θα τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια ολικής ανατροπής.

Ψυχογράφημα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στον έρωτα, στην υποκρισία, στη τέχνη, στην απάτη, στη τρέλα. Υπό το μότο: «Σε κάθε πλαστό υπάρχει μια μορφή αυθεντικότητας» και τη καθοδηγητική μπαγκέτα του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη, η ταινία οδηγεί το θεατή, μέσα από ένα έξυπνο σενάριο με καλές ερμηνείες, σε περιπλάνηση στην γοητευτική ατμόσφαιρα της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

The Grandmaster (Yut doi jung si)

Του Γουόνγκ Καρ-Γουάι. Διάρκεια: 170′. Με τους Τόνι Λιουνγκ, Ζανγκ Ζιγί, Τσεν Τσανγκ.

Η ιστορία εκτυλίσσεται τη θυελλώδη εποχή που ακολούθησε την πτώση της τελευταίας Δυναστείας της Κίνας, μια εποχή χάους, διαίρεσης και πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και χρυσή εποχή για τις πολεμικές τέχνες. Η ταινία καλύπτει μια χρονική περίοδο από το 1936 μέχρι το 1952 και flashbacks που ανατρέχουν ως το 1911, εξιστορώντας τη ζωή του Wing Chun, μεγάλου δάσκαλου των πολεμικών τεχνών τη δεκαετία του 1930 , τη μετάβασή του στο Χονγκ Κονγκ, μετά την Δεύτερο Σινο-ιαπωνικό πόλεμο και τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατό του.

Εντυπωσιακή προσέγγιση των ανατολικών πολεμικών τεχνών , ως μια συνεχή χορογραφία αναπαριστώντας τη μάχη σώμα με σώμα ως μια ποίηση των κινήσεων Δεν είναι ένα αλφαβητάρι για την κινεζική φιλοσοφία αλλά μια αριστοτεχνική άσκηση διαλογισμού για τις έννοιες τις θλίψης και του θρήνου υπό τη μαγεία των εικόνων ενός τελειομανούς σκηνοθέτη.

Dancing Dreams (Tanzträume)

Των Αν Λίνζελ, Ράινερ Χόφμαν. Διάρκεια: 92′. Με τους Πίνα Μπάους, Τζο Αν Έντικοτ, Μπενεντίκτ Μπίλι.

Η ταινία παρουσιάζει τους νέους ερμηνευτές της χορευτικής παράστασης «Σημείο επαφής» (Kontakthof) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Βούπερταλ το 2008, υπό την επίβλεψη της κορυφαίας χορογράφου του μοντέρνου χορού Πίνα Μπάους.

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που δεν αφορά την ίδια τη Πίνα Μπάους, αλλά τις πρόβες και τις συνεντεύξεις με τους έφηβους χορευτές της σχολής της.

Ο Πέρσι Τζάκσον και η θάλασσα των τεράτων (Percy Jackson and the sea of monsters)

Tου Θορ Φρόιντενταλ. Διάρκεια: 110′. Mε τους Λόγκαν Λέρμαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπράντον Τ. Τζάκσον.

Βασισμένη στη best seller σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας του Ρικ Ραϊόρνταν, η νέα ταινία του Πέρσι Τζάκσον ακολουθεί τον υποτιθέμενο ημίθεο υιό του Ποσειδώνα σε ένα επικό ταξίδι! Αυτή τη φορά ο ήρωας ενώνεται με τους φίλους του, προκειμένου να πραγματοποιήσει το πεπρωμένο του, να ανακτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας και να σώσει το στρατόπεδο των Ημίαιμων.

Βελτιωμένο αναφορικά με την αρχική παραγωγή sequel στο γνωστό μοτίβο της αδέξιας και ισοπεδωτικής προσέγγισης της ελληνικής μυθολογίας, η οποία παρουσιάζει απόγονους αρχαιοελληνικών θεών να ζουν στην σύγχρονη Αμερική, με λογική αμερικανικού comic. Κανονικά θα έπρεπε να επιβάλλεται πρόστιμο στις ταινίες για τόσο βάναυσε παραποιήσεις των μύθων.

Τα Παλιόπαιδα (Les Gamins)

Του Άντονι Μαρτσιάνο. Διάρκεια: 95′. Με τους Αλέν Σαμπάτ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μαξ Μπουμπλίλ, Μελανί Μπερνιέρ

Ένας νεαρός που μόλις αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του, επισκέπτεται τους γονείς της για να τους γνωρίσει και να τους ανακοινώσουν μαζί τα ευχάριστα νέα. Ο πατέρας της απογοητευμένος από την συμβατική του ζωή ως οικογενειάρχης, προσπαθεί να πείσει τον μελλοντικό γαμπρό του να μην κάνει το ίδιο λάθος με εκείνον. Και οι δυο τους ξεκινούν μαζί μια νέα ζωή γεμάτη κραιπάλες και περιπέτειες, ψάχνοντας τα εφηβικά τους όνειρα

Θα μπορούσε να είναι μια ταινία για τους άνδρες που μένουν πάντα παιδιά, ωστόσο το σενάριο είναι αξιοθρήνητα κλισέ και βαρετά προβλέψιμο που χάνει ίχνος αστείου και διασκέδασης

Τα Στρουμφάκια 2 (The Smurfs 2)

Του Ράτζα Γκοσνέλ. Διάρκεια: 105′. Με τους Νιλ Πάτρικ Χάρις, Μπρένταν Γκλίζον και τις φωνές τ Φοίβου Ριμενά , Φώτη Πετρίδη, Τηλέμαχου Κρεβαικά, Ντορέτας Παπαδημητρίου , Αντίνοου Αλμπάνη κ.ά.

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλε.ι Έτσι, απαγάγει τη Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ, και την πηγαίνει στο Παρίσι.

Κινούμενα σχέδια για παιδιά αλλά και τους κάθε ηλικίας φανατικούς οπαδούς της θρυλικής σειράς , με ατραξιόν τη περιήγηση στο πάντα μαγευτικό Παρίσι μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες 3D λήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα