Η ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο σημερινό (18/5)πρωτοσέλιδό του ο Economist (για κάποιους προκλητικό, για άλλους πρωτότυπο) δείχνει έναν Έλληνα λαμπαδηδρόμο να καίει στο πέρασμά του ένα 20ευρο. Μέσα παραθέτει μια αιχμηρή ανάλυση για το δρόμο που φαίνεται να παίρνει τόσο η χώρα όσο και η Ε.Ε.

Το δημοφιλές περιοδικό οικονομικού περιεχομένου γράφει για το γνωστό «grexit», αναφέροντας ότι το «grexit» αποτελεί έναν άσχημο χαρακτηρισμό που μπορεί σύντομα να γίνει μία ακόμα πιο άσχημη πραγματικότητα. Επίσης, λέει για μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες,

πράγμα που αν συμβεί θα καθορίσει την τύχη της οικονομίας της Ελλάδας.

Το Economist κάνει εκτενή αναφορά στους ανερχόμενους πολιτικούς της Ελλάδας (και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα) οι οποίοι χρησιμοποιούν προεκλογικά το ενδεχόμενο καταγγελίας της συμφωνίας της χώρας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Το περιοδικό εκτιμά (όπως άλλωστε όλοι) ότι αν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου οιαντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις λάβουν την πλειοψηφία -όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις- και αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τότε η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα μοιραία θα διακοπεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα