Η εργασία είναι δικαίωμα όχι προνόμιο

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει μαζικά στην Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔ.Υ για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

που θα πραγματοποιηθεί στην «Πλατεία Κλαυθμώνος-Αντώνη Μανιτάκη» στις 12.00 το μεσημέρι.

Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ( Καρόλου 24-Πλ. Καραϊσκάκη -Αθήνα).

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Σαμαρά

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες περί «τρομοκρατίας των προνομιούχων επειδή χάνουν τα προνόμιά τους» η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει:

«Για τον κ. Σαμαρά το δικαίωμα στην εργασία είναι προνόμιο και απείλησε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς, «να είναι σίγουροι ότι θα το χάσουν». Θα χάσουν δηλαδή τη δουλειά τους, θα απολυθούν. Θεωρεί προνόμιο το να μπορούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ζήσουν τις οικογένειές τους και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, όταν η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση έχει καταστρέψει τα πάντα, την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι: «Δεν μας προκαλούν εντύπωση οι δηλώσεις του επικεφαλής μίας κυβέρνησης υποταγής στους ξένους τοκογλύφους-δανειστές», λέει η Ομοσπονδία και χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «εντολοδόχο της τρόικας», «που με την μνημονιακή άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία ασκεί κατά γράμμα η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση που εκπροσωπεί, τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία, εξαθλιώνει τους Έλληνες, ξεπουλάει τη Δημόσια περιουσία, απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ παραθέτει τα περιουσιακά στοιχεία των τριών πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «αυτοί είναι οι προνομιούχοι και τα συμφέροντα που υπηρετούν».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι: «Ο αγώνας των εργαζομένων υποκινείται από το αίσθημα της επιβίωσης. Και για το λόγο αυτό, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν υπάρξει δικαίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα