«Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

«Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη όλων μας. Προφανώς και τη δική μου, χωρίς αστερίσκους», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ διαβεβαιώνει πως «όπου μπορούμε, θα υπερβούμε το μνημόνιο». 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει παράλληλα πως «η επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι επιτυχία

της χώρας, και επιτυχία της Δημοκρατικής Αριστεράς και, προφανώς, και των άλλων κομμάτων. Σε μια πολυκομματική συνεργασία, που πρώτη φορά γίνεται, προφανώς θα προκύψουν και κάποια προβλήματα. Πάντως πιστεύω ότι θα είναι λιγότερα και άλλης τάξης από εκείνα που παρέλυαν τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Και σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούμε άμεσα να τα επιλύουμε».

«Η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες – μάλλον εξ αιτίας και αυτών των δυσκολιών – ξεκινάει για να εξαντλήσει την τετραετία», συμπληρώνει ο κ. Κουβέλης, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης τονίζει:

«Ό,τι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά εφαρμόζουμε και μετεκλογικά. Μιλούσαμε για σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο και βήμα – βήμα επαναδιαπραγμάτευση. Στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή είπα ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα γίνει σε μια στιγμή, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής ή στην πρώτη επίσκεψη της τρόικα. Θα είναι συνεχής και επίπονη διαδικασία. Τώρα από κάποιους εφευρέθηκε το ‘πακέτο’.Το ‘πακέτο’, όμως, επί της ουσίας ισοδυναμεί με καταγγελία του μνημονίου. Αυτό το είχαμε αποκλείσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα