Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η 8η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΘΗΡΟΥ

Λένε ότι ο διάβολος είναι πεπτωκός άγγελος. Πότε όμως δεν μας έχουν πει αν μπορεί ένας διάβολος να ξαναγίνει άγγελος.

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει το όνομα (Αγγέλα γαρ), αλλά στην Ελλάδα όλοι τη θεωρούν διάβολο. Μπορεί άραγες να ξαναγίνει, για τους Έλληνες, άγγελος; Δύσκολο.

Εκτός και αν, ερχόμενη την Τρίτη στην Αθήνα, παραδεχθεί δημόσια ότι, τρία χρόνια τώρα, χειρίστηκε λάθος το

«ελληνικό πρόβλημα» και πλέον είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επανορθώσει.

Δεν αρκεί να μας πει οτι ματώνει η καρδιά της για τα βάσανα που τραβάμε. Να μας δώσει τη δόση των 31,5 δις θέλουμε. Ολόκληρη, και όχι σταγόνα σταγόνα και με βάση την αρχή της αναιρεσιμότητας. Για να μείνουμε ζωντανοί. (Θέση 1)

Ούτε θέλουμε να την ακούσουμε να λέει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Μικρότερο επιτόκιο για τα δάνεια μας θέλουμε. Για να ανασάνουμε. (Θέση 2)

Ούτε οι έπαινοι για την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και της τρικομματικής κυβέρνησης μας αρκούν. Επιθυμούμε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ESM και όχι τα κεφάλαια να εγγράφονται στο εθνικό χρέος. Για να αποκτήσει ουσιαστική ρευστότητα η αγορά. (Θέση 3)

Δεν χρειάζεται να επαναλάβει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ. Να κλείσει το πακέτο των μέτρων, χωρίς τις παράλογες και εξουθενωτικές απαιτήσεις των τροϊκανών υπαλλήλων της, είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Για να μην υπάρξει κοινωνική εξέγερση. (Θέση 4)

Βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνει ότι θα περιμένει την έκθεση της τρόϊκας για να μας δώσει την επιμήκυνση. Ανάγκη για αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο, εκτός από το δημοσιονομικό, χρειαζόμαστε. Για να βγούμε από το θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης. (Θέση 5)

Σύμφωνοι, δεν θέλει άλλο «κούρεμα» ή διαγραφή των πρώτων δανείων προκειμένου να καταστεί το χρέος μας βιώσιμο. Κατανοητό. Να μας εγγυηθεί όμως ότι το χρηματοδοτικό κενό που θα παρουσιαστεί, εφόσον αποχωρήσει το ΔΝΤ, θα το καλύψει η Ευρώπη. Για να μην χρεοκοπήσουμε και τυπικά. (Θέση 6)

Μπορεί να δεσμευτεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Ιουνίου θα υπάρξει θετική απόφαση για την Ελλάδα; Είναι διατεθειμένη να μην παρατείνει κι άλλο την αγωνία -και τις παρενέργειες- να περιμένουμε βοήθεια μετά τις αμερικανικές εκλογές, σε έκτακτη Σύνοδο στα μέσα Νοεμβρίου, και στα πλαίσια συνολικής λύσης για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα; Για να σταματήσει να ‘ναι η Ελλάδα το λοιμοκαθαρτήριο της Ευρώπης. (Θέση 7)

Εντάξει, να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε ακόμη και διμερείς συμφωνίες στην ενέργεια ή σε όποιον άλλο τομέα θέλει. Μήπως όμως να συμφωνήσουμε και τρόπους ώστε ένα μέρος από τα πλεονάσματα του Βορρά να διατεθεί για να μειωθούν τα ελλείμματα του Νότου; Και μήπως γίνεται να συμψηφίσουμε και κείνο το κατοχικό δάνειο και τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις με κάποια έκτακτη βοήθεια; (Θέση 8)

Αν η ερίτιμος κυρία Μέρκελ κάνει μια τέτοια θεαματική μεταστροφή, τότε ναι, μπορεί από πεπτωκός άγγελος να ξαναγίνει, τουλάχιστον για τους Έλληνες, (αρχ)άγγελος. Αν έλθει ως άγγελος καλών ειδή

Keywords
Τυχαία Θέματα