«Η ελληνική κρίση είναι δραματική»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στη συνάντηση των δυο ανδρών έπεσαν όλα τα θέματα στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της ελληνορωσικής συνεργασίας, του ενδιαφέροντος της Μόσχας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΔΕΠΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε εξαιρετικά θετικός στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο

χωρών. Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει να μεταβεί αυτό το μήνα στη Μόσχα, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε -κοινή συναινέσει- ακριβώς επειδή κανονίστηκε να έρθει στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πάντως, από τη συνάντηση προκύπτει ως συμπέρασμα ότι το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα θα γίνει σε εύλογο χρόνο και, μάλιστα, το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει και σημαντικές συναντήσεις.

Στο επίκεντρο η κρίση

Κατά τα λοιπά, ο Αλέξης Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στη συνάντηση, παρουσίασαν στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τη «δραματική κοινωνική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός». Επίσης, παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δέον γενέσθαι αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και τις γενικότερες προτάσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση της Ευρωζώνης. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, εξήρε την προσφορά της Ρωσίας και του ίδιου του Σεργκέι Λαβρόφ στην επικράτηση της διπλωματικής οδού για την υπέρβαση της κρίσης στη Συρία.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ εμφανίστηκε, από την πλευρά του, πρόθυμος για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και είναι χαρακτηριστικό ότι ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα το «τεράστιο πεδίο δυνατοτήτων που ανοίγεται στη συνεργασία των δυο λαών και των δυο χωρών». Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν παρόντες στη συνάντηση ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Κώστας Ήσυχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα