«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ»

Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με νέα, σημερινή του δήλωση, υποστηρίζει ότι η χώρα μας δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν έχει καταβάλει τις απαιτούμενες προσπάθειες. 

Σε συνέντευξή του στο ZDF,

ο Γερμανός υπουργός χρησιμοποίησε για μα ακόμη φορά σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί μόνο εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκάλεσαν, για να συμπληρώσει ότι ενώ η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά, στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά. «Θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να διασφαλιστεί περισσότερος χρόνος στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς. Και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικοπολιτικές της δυσκολίες. Κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα