Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Αύγουστος και έχουμε θέματα ηθικής, ελευθερίας των καλλιτεχνών και υποκρισίας των μεγαλοαποταμιευτών του δημοσίου λόγου. Και έρχεται και καύσωνας…

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Και ενώ ο ΣΚΑΪ σιωπά, η Δέσποινα Καμπούρη φημολογείται πως έχει συμφωνήσει ήδη, για την άδεια θέση στο καναπέ της αγαπημένης Ναταλίας Γερμανού. Οι υπόλοιπες παρουσιάστριες που προσεύχονταν για αυτή τη θεσούλα, θα πρέπει σιγά σιγά να βρουν που θα αποθέσουν τους καλοσχηματισμένους τους γλουτούς.

*Εδώ που τα λέμε οι σταρ της μικρής οθόνης, μαύρες διακοπές

έκαναν φέτος. Σφιγμένες ήταν οι ανέμελες πόζες στις παραλίες! Διότι ναι μεν κάνουν πως χαίρονται, αλλά έλα που δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο απ τη Καναλα (μεγάλη η χάρη της), για τη νέα σεζόν!

*Και μέσα σ όλα αυτά ένα μικρό σχόλιο του enimerosi24 ανάβει φωτιές. Παρουσιαστές – εκπομπάρχες, σε κανάλι εθνικής εμβέλειας με 12 – 13 % τηλεθέαση συνολική, αμείβονται ακόμη και με 30.000 ευρώ το μήνα αλλά έχουν off shore για να φυλάνε τα χρήματα τους και να μη φορολογούνται και μάλιστα με κοντινή στα παράλια μας έδρα! Και σκέψου πως κάνουν και δηλώσεις για τους συναδέλφους τους και για το πόσο η κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή τους ή έχουν άποψη για την οικονομία και τα μέτρα που αφορούν στη φτώχεια μας.

*Ένα όνομα έστω να μάθουμε να αρχίσουμε τις γιούχες…

*Φαίνεται πως το πανκ γυναικείο συγκροτήματος Pussy Riot κατάφερε να γίνει γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και να απόλαυση φήμης δυσανάλογης της μουσικής του δεινότητας. Ακόμα και η σούπερ σταρ Madonna δήλωσε τη συμπαράσταση της στις τρεις νεαρές καλλιτέχνιδες, κατά τη διάρκεια συναυλία της που πραγματοποιήθηκε, στο Ολυμπιακό στάδιο της Μόσχας. Οι Pussy Riot  κρίθηκαν ένοχες για την εισβολή σε εκδήλωση σε εκκλησία και την «πανκ προσευχή» κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν.

*Εδώ που τα λέμε, ως καλλιτεχνική πράξη η εισβολή στον ιερό χώρο ήταν άσχημη και άχαρη χωρίς τίποτα καλλιτεχνικό. Όμως ως κίνηση μάρκετινγκ έκανε τις πιτσιρίκες πρώτα ονόματα! Και εφτά χρόνια φυλακή να τρώγανε, που είναι το ανώτερο της ποινής, αξίζει τον κόπο αφού θα γίνουν ακόμα και ηρωίδες της διεθνούς μουσικής σκηνής!

*Και ενώ αυτά συμβαίνουν με τους καλλιτέχνες στην Ρωσία, στη δική μας χώρα, μια τοποθέτηση της Δημήτρης Γαλανή, πολιτική, απ αυτές που δεν συνηθίζει έκανε τα μελάνια δηλητηριώδη. Η Μαρία Σπυράκη τοποθετήθηκε για την δήλωση της Γαλάνη, που έγινε σε συναισθηματική επικοινωνία της με το κοινό της, κατά τη διάρκεια συναυλίας της. Σα να βεβηλώθηκε ιερός χώρος ένιωσε και η Μαρία Σπυράκη, έτσι έγραψε: «…Η Δήμητρα Γαλάνη, η ερμηνεύτρια, η δημιουργός, η φωνή που συνοδεύει τα όνειρά μας και θα ακούγεται ως την αθανασία, βγήκε επί σκηνής και είπε μπροστά σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους ότι τώρα “ζούμε μια δεύτερη δικτατορία, τη δικτατορία της Ευρώπης”. Είπε ότι “η πρώτη δικτατορία που γνωρίσαμε, ήταν εύκολη, γιατί οι συνταγματάρχες έπεσαν με ένα φου” και πως “τώρα είναι τα δύσκολα”. Ορισμένοι χειροκρότησαν . Οι πολλοί πάγωσαν. Κάποιοι θύμωσαν -κι εγώ μαζί τους. Το γεγονός ότι ένας σπουδαί

Keywords
Τυχαία Θέματα