Η ΕΛ.ΑΣ κατά δραστών ρατσιστικής βίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα και έριξε τη γέφυρα  για τη  δημιουργία Τμημάτων και Γραφείων της Αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας. Η λειτουργίας των τμημάτων αυτών προβλέπεται αρχικά να γίνει  στις υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια στις υποδιευθύνσεις ασφαλείας της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Οι 

αλλοδαποί, που δέχονται από οποιοδήποτε άτομο κακοποίηση ρατσιστικής βίας θα μπορούν είτε  αυτοπροσώπως, είτε μέσω των δικηγόρων τους ή ακόμα και ανώνυμα, να το καταγγέλλουν στις Αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για την υποβολή σχετικών καταγγελιών.

Η αποστολή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο προεδρικό διάταγμα που επεξεργάστηκε το Ε. Τμήμα του ΣτΕ , των νέων Τμημάτων  της ΕΛ.ΑΣ. είναι η πρόληψη και δίωξη αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκεύματός τους.

Η στελέχωση των Τμημάτων αυτών θα γίνει με κατανομή του ήδη υπηρετούντος προσωπικού και με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι σύμβουλοι Επικρατείας χαρακτηρίζουν αυτονόητο ότι η νεοσυσταθείσα  υπηρεσία της ΕΛΑΣ  θα κινείται αυστηρά στην τροχιά της  ποινικής νομοθεσίας, της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα