Η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται το έργο Μανιτάκη – Ρουπακιώτη

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη που μόλις πριν από ένα μήνα αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, προχώρησε σε μια κωδικοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των ενεργειών, στίς οποίες προχώρησαν τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν τοποθετηθεί από τη ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές, τον Ιούνιο του 2012, και αποχώρησαν, όταν -με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ- αποφασίστηκε η αποχώρηση του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό

δράσης, ο κ. Μανιτάκης στη θητεία του, μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε την «αξιολόγηση των δομών όλων των υπουργείων, που έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης», καθώς είναι έτοιμα και τα σχετικά νέα οργανογράμματα και τα προεδρικά διατάγματα. «Για πρώτη φορά η ελληνική δημόσια διοίκηση θα έχει μια σταθερή και ορθολογική δομή, σύμφωνη με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, που δεν θα τροποποιείται αυθαίρετα και με βάση την πελατειακή λογική» σημειώνεται, ενώ τονίζεται ότι «για πρώτη φορά επίσης γίνονται περιγράμματα θέσεων εργασίας, ώστε κάθε δημόσιος υπάλληλος να ξέρει ακριβώς ποια καθήκοντα καλείται να επιτελέσει, με ποια προσόντα, σε ποια θέση».

Για το ζήτημα της κινητικότητας επισημαίνεται ότι «έχει ήδη δοκιμαστεί στην πράξη, με το πρώτο κύμα μετακίνησης δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες αιχμής και κοινωνικής σημασίας (ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ). Σήμερα είναι έτοιμα όλα τα προαπαιτούμενα για να διευρυνθεί η κινητικότητα υπαλλήλων με βάση τις ανάγκες που υποδεικνύουν οι νέες δομές της διοίκησης».

Για το έργο του κ. Ρουπακιώτη, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι προχώρησε σημαντικά η μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι οι δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων απείχαν από τα καθήκοντά τους από τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 έως το τέλος Ιανουαρίου 2013. «Εκκρεμεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΠΔ για την κατανομή των Θέσεων των διοικητικών δικαστών στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας» αναφέρεται, ενώ καταγράφεται η συγχώνευση, από 301 σε 154 ανενεργών ή υπολειτουργούντων ειρηνοδικείων της χώρας. Ο κ. Ρουπακιώτης ολοκλήρωσε την κατασκευή και λειτουργία τριών νέων σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ κατάργησε το Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και διακοπή χρηματοδότησης των Ινστιτούτων Κρητικού Δικαίου, Αιγαίου, Δικαίου της θάλασσας και Ναυτικού Δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα