Η Χρυσή Αυγή από την Ευελπίδων στο Εφετείο

Η αυλαία του πρώτου, αλλά πολύ σημαντικού μέρους της ανακριτικής διαδικασίας πέφτει την Τρίτη το πρωί με την απολογία του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος φέρεται και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας εξακολουθούν με μεγάλη προσοχή να φιλτράρουν τα αιτήματα για καταθέσεις προσώπων που θέλουν να τεθούν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Όπως λένε δικαστικές πηγές οφείλουν να τσεκάρουν την αξιοπιστία των προσώπων που εμφανίζονται διατεθειμένα να δώσουν στοιχεία διαφυλάσσοντας έτσι πρωτίστως

την αξιοπιστία της ίδιας τους της έρευνας.

Οι δικαστές διενεργούν όλες τις αναγκαίες πράξεις με στόχο όμως να μην προκαταβάλουν την κρίση του εφέτη ειδικού ανακριτή οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τα ηνία της έρευνας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου που έχει συγκληθεί η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών.

Και εκείνος είναι που θα αναλάβει και το βάρος της διαχείρισης του δεύτερου κύκλου των κατηγορουμένων. Ήδη εξάλλου η Βουλή χθες δια της αποφάσεως της Επιτροπής Δεοντολογίας άνοιξε το δρόμο για τη άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Και έπεται η απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου που θα δώσει τη σκυτάλη στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα