«Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…»

«Η μπάλα είναι τώρα στους Ελληνες και είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Σόιμπλε παροτρύνει τη χώρα μας να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων και τονίζει ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς

καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα απορρίπτει ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» τονίζει: «Δεν βλέπω κανένα νόημα στο παιχνίδι για χρόνο. Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων. Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» και σημειώνει ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει την πορεία της σταθερότητας, αναπόφευκτη συνέπεια θα ήταν να την εγκαταλείψουν και οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη Γερμανία – σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο – ουδείς, εκτιμά, θα τηρούσε πλέον το «φρένο χρέους».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρει ότι «εάν οι Έλληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας, τότε οι Χριστιοανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα