«Η απασχόληση των νέων είναι η καρδιά των προσπαθειών μου»

«Η απασχόληση των νέων είναι η καρδιά των προσπαθειών μου. Και για το σκοπό αυτό, με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ», τονίζει ο Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Καταβάλλω συγκεκριμένες προσπάθειες για να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση των νέων, ενόψει και των όσων θα αποφασιστούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγεί ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το «ελεύθερο», ώστε να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι επενδύσεις για τη

δημιουργία θέσεων εργασίας, στoν υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ.

Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέτα δεσμεύεται να εργασθεί ώστε να γίνει ακόμη πιο αποδοτικός ο διάλογος ανάμεσα σε κυβέρνηση, συνδικάτα και εργοδότες. Σε ότι αφορά δε την ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών που βοηθούν τους πολίτες να βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας, στην συνομιλία του με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «θα εμπνευστεί από όσα ισχύουν στις σκανδιναβικές χώρες».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του σχολίασε τους πόρους του προγράμματος “Youth Guarantee”, υπέρ της απασχόλησης των νέων, τα οποία είναι έξι δισεκατομμύρια ευρώ, και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από το 2014, ωστόσο: «Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε. Στην συνέχεια, μετά τις γερμανικές εκλογές, ελπίζουμε η Ευρώπη να προχωρήσει όντως με πιο γοργά βήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα