ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Από τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη ανεβαίνει στον Ειλισσό το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης θεατρικής συγγραφέως Ελένης Χριστοδουλάκη. 

Της Χαράς Ιωάννου

Πρόκειται για ένα μοντέρνο και δυναμικό μονόλογο, που αποδίδει στη σκηνή με ιδιαίτερο ταλέντο η Φαίδρα Σούτου. Η ηρωίδα, σε έναν συνεχή διάλογο με τον εαυτό της, μας “ανοίγει” την πόρτα των σκέψεών της. Τα 3D video animation που έχει δημιουργήσει ειδικά για την παράσταση η Αιμιλία Κατσικερού, συνδέουν την ροή της σκηνικής

δράσης με τον “εικονικό” κόσμο της ηρωίδας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φραντζέσκα Παπανίκα.

Η πρωταγωνίστρια του έργου, ένας σύγχρονος άνθρωπος εγκλωβισμένος ανάμεσα σε αποφάσεις, στιγμές, όνειρα και αναμνήσεις που μεσολαβούν μέχρι να βρει το θάρρος να ζήσει αληθινά, είναι έτοιμη να υποταχτεί στην καθημερινότητα ή να αφουγκραστεί την ψυχή και τις προσταγές της με οποιοδήποτε κόστος.

Συμπρωταγωνιστές οι αναμνήσεις, τα όνειρα και οι εφιάλτες της που ξεπηδούν σαν ακάλεστοι επισκέπτες από το μυαλό της στην οθόνη και παίρνουν μορφή στα μάτια μας άλλοτε σαν τρισδιάστατοι ήρωες που τη στηρίζουν και άλλοτε σαν τρισδιάστατοι εφιάλτες που τη στοιχειώνουν.

Ένας λιτός χώρος, ένα δωμάτιο είναι αρκετό για να χωρέσει τα μεγάλα όνειρα, τις μεγάλες ελπίδες, τις αλλαγές. Εξάλλου ό,τι πιο μεγάλο, γεννιέται πρώτα μέσα στο μυαλό μας.

Μία μάχη που δίνεται στη σκηνή από την ηρωίδα η οποία ισορροπεί στον απλό καθημερινό λόγο και στα ποιητικά στοιχεία που ξεπηδούν από τις σκέψεις της. Ακροβατεί πατώντας πάνω στην καθημερινότητα και στα μεγάλα ερωτήματα που μας απασχολούν μόλις νυχτώνει. Δεν μπορεί να αποδεχτεί το ρόλο που κλήθηκε να υιοθετήσει από την οικογένεια και τα κοινωνικά «πρέπει» και πολεμάει μέσα της αναζητώντας την αποδοχή όχι από τους άλλους αλλά από τον εαυτό της.

INFO: Ημέρες παραστάσεων: Κυριακή 8.00 μ.μ., Δευτέρα 9.15 μ.μ.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Χώρος: Ειλισσός, Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40, 117 43 Αθήνα, τηλ. 210 9214248

Keywords
Τυχαία Θέματα