Γριβέας – Βάτσικα θέλουν να επιστρέψουν αλλά να μην συλληφθούν

Οι συνήγοροι των επιχειρηματιών που βρίσκονται στο εξωτερικό ήρθαν σε επαφή με τον αρμόδιο για τις εκδόσεις εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και ζήτησαν εγγυήσεις, προκειμένου να εμφανιστούν οι πελάτες τους, χωρίς να συλληφθούν, όπως γράφει το «Έθνος».

Φυσικά, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο, καθώς τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους έχουν καταστεί διεθνή. Έτσι το ζευγάρι παραμένει άφαντο σε χώρα του εξωτερικού.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι αρχές γνωρίζουν τουλάχιστον τη χώρα στην οποία βρίσκονται οι δύο επιχειρηματίες και πλέον θεωρείται

θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Το ζευγάρι των επιχειρηματιών, που είναι τα πρόσωπα από τα οποία ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της Τράπεζας που τους χορήγησαν τα δάνεια.

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έγινε με δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το ΤΤ σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International Ανώνυμος Εταιρεία, Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρεία Συμμετοχών», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα