Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι αντίθετη με τα στερεότυπα που επικρατούν, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Lateline του αυστραλιανού ABC, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, 

η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε ώρες εργασίας, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολιτικές και μέτρα ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο σύστημα συνταγογράφησης, που όμως απαιτούν χρόνο για να ευοδώσουν.

Ο Γ. Παπανδρέου, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, υποστήριξε ότι «όχι τόσο η λιτότητα όσο η αβεβαιότητα διέβρωσαν την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια εκδήλωσης της κρίσης, με το να δημιουργούν συνθήκες κάθε άλλο παρά πρόσφορες για επενδύσεις και με το να αποτρέπουν τους πολίτες από το να δανείζονται, να δανείζουν ή να καταναλώνουν, ώστε να κινηθεί η αγορά».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι «παρά τις αντιρρήσεις της Α. Μέρκελ, η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου είναι η μόνη ρεαλιστική προς την κατεύθυνση της επιβίωσης και εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης όπως και η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα