ΓΛΕΖΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: «ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ»

18:30 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

«Δεν τούς χρωστάμε, μας χρωστάνε», επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επισήμανε ότι «αφού η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους χρωστάμε, τότε γιατί δε ζητάει σεισάχθεια; και αφού την αρνείται, τότε γιατί δε ζητάει βοήθεια έτσι ώστε να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται;

Δηλαδή, να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ότι έγινε στη Γερμανία το 1953, οπότε και χρεοστάσιο της έγινε για σαράντα δύο χρόνια, αλλά και επιπλέον βοήθεια της δόθηκε στην οποία μάλιστα συμμετείχε και η Ελλάδα».

 Καταγγελίες για βίλες στην Πάρο

Ο κύριος λόγος της συνάντησης, πάντως, ήταν οι καταγγελίες που έχει διατυπώσει ο Μανόλης Γλέζος για πολυτελείς βίλες στην Πάρο. «Ανέπτυξα στον υπουργό Οικονομικών ολόκληρο το θέμα της φοροδιαφυγής, με κύρια αιχμή τη φοροδιαφυγή των ξένων και τη διακίνηση του μαύρου χρήματος των δανειστών μας, όπως π. χ. των χιλίων τριακοσίων ιδιοκτητών πολυτελών επαύλεων στην Πάρο καθώς και σε άλλες τουριστικές περιοχές», επισήμανε μετά τη συνάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε και στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις.

 Στουρνάρας: «Διαφωνώ»

Πάντως, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών,αφού άκουσε τον Μανόλη Γλέζο, τον ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται αναφορικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εξέθεσε την πλήρη διαφωνία του με την πρόταση για σεισάχθεια και ανακήρυξη χρεοστασίου. Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ότι «διαφωνεί πλήρως με την τοποθέτηση του κ. Γλέζου και ενδεχόμενη κήρυξη χρεοστασίου από την μεριά της Ελλάδος θα την μετέτρεπε σε παρία του διεθνούς οικονομικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα