ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΚΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ;

Αναπάντητο έχει μείνει γιατί ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε αιφνιδιαστική εκκαθάριση του στρατεύματος την 1η Νοεμβρίου 2011, ενώ την 11η του ίδιου μήνα την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Αποκαλυπτικό αναμένεται να είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην

Πρωθυπουργός λίγο πριν παραιτηθεί και παραδώσει την διακυβέρνηση στον τεχνοκράτης Λουκά Παπαδήμο, προχώρησε σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Όπλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστηρίζεται ότι η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε…». Σημειώνεται δε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα «Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου;». Αναφέρεται δε ότι «σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών, αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα».

Προφανώς και όλους μας είχε υποψιάσει η ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευελπίδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους.

(Φωτογραφία από το Βήμα)

Keywords
Τυχαία Θέματα