Γιατί ο Αβραμόπουλος είδε τον Τέντε

Δεν είναι μόνο η απόφαση για την σύσταση Ομάδας Εργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη διερεύνηση ειδικότερων θεμάτων, αρμοδιότητας του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς. Αυτή η ομάδα έτσι κι αλλιώς λειτουργεί. Ο Αβραμόπουλος σκεπτόμενος περισσότερο πολιτικά απ΄ ότι οι δικαστικοί ήθελε να εκφράσει την άποψή του για τη διαδικασία κάθαρσης στο χώρο των εξοπλισμών.

Ο ΥΕΘΑ πιστεύει ότι πρέπει όλες οι κινήσεις

πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και όπου είναι δυνατόν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς ηχηρές ανακοινώσεις. Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς στους εξοπλισμούς ,που είναι πάρα πολλές, πρέπει να «δένονται» απόλυτα με αδιάσειστα στοιχεία και μετά να δημοσιοποιούνται. Ο κίνδυνος που ίσως διαβλέπει ο Αβραμόπουλος είναι ότι ο καταιγισμός υπερπληροφόρησης και δημοσιοποίησης προσώπων και ονομάτων πιθανότατα να δημιουργήσει μια «ζούγκλα» μέσα από την οποία θα είναι δύσκολο τελικά να περάσουν οι «αχτίδες φωτός» της Δικαιοσύνης.

Στο ΥΠΕΘΑ αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί το «αμερικανικό σύστημα» όπου ύποπτοι για τέτοιες υποθέσεις καλούνται από ανακριτικές ,δικαστικές ή αστυνομικές αρχές, ενημερώνονται για τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον τους και στη συνέχεια τους ζητείται η επιστροφή των ποσών του «μαύρου χρήματος» με πολύ μεγάλο τόκο βεβαίως. Για όσους αρνούνται οι δικαστικές περιπέτειες είναι αξεπέραστες.

Ο Αβραμόπουλος φαίνεται ότι πιστεύει σ΄ αυτή τη λογική που σίγουρα εκτός από φυλακές …γεμίζει και τα ταμεία. Το ζητούμενο στην Ελλάδα του σήμερα είναι η τιμωρία και η κάθαρση.

Από το onalert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα