Γιατί αρνήθηκαν τη δωρεά του Τζορτζ Σόρος στη Νάουσα

Παρότι τα σχολεία της περιοχής κινδυνεύουν να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση, οι γονείς αρνήθηκαν τη δωρεά, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά

του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης στην εφημερίδα Μακεδονία.

Οι γονείς έχουν ήδη ενημερώσει και το δήμο για την συγκεκριμένη απόφαση, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό να επισημαίνει: «Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό».

Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση των γονέων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται το πετρέλαιο να παραληφθεί κανονικά και να διανεμηθεί στα σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα