Γιάννα : Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση-απολογία στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της αλλά και στην ανάμειξή της στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και στην Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 και τη διεξαγωγή των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων

του 2004, αλλά και στα τεράστια έξοδα που έγιναν για τη διεξαγωγή τους.

Ακόμη, τόνισε την απογοήτευσή της για τον πολιτικό κόσμο τονίζοντας ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας επί δεκαετίες στη χώρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν την αφορά η πολιτική. «Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα κάνει κόμμα ούτε μόνη της, ούτε με άλλους τόνισε. Από το 1990 με κυνηγάει αυτή η φήμη. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι άνθρωπος της πράξης, δεν είμαι ο τύπος που λέει ας’ το για αύριο, που λέει δεν είναι δικές μου οι ευθύνες είναι του άλλου, μου αρέσει να εμπνέω. Δεν κάνω για πολιτικός. Πιστεύω ότι υπάρχουν ηγέτες γύρω μας, για αυτό επενδύω στους νέους ανθρώπους».

Αναφέρθηκε στις σκληρές εκφράσεις που περιλαμβάνει στο βιβλίο της για πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς τονίζοντας μάλιστα ότι «κάποιους τους κάλυψα, ας είναι ευχαριστημένοι με αυτά που γράφω». Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου αν είναι τυχαία η αναφορά σε ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας επέμεινε ότι δεν την ενδιαφέρει να κρύψει τίποτε. Για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «είχε βαρεθεί και ότι ήθελε να φύγει ενώ υπογράμμισε ότι δεν της στάθηκε καθόλου.

Για τα 8,5 δισ. που δαπανήθηκαν για τους Αγώνες τόνισε επανειλημμένα ότι η ίδια διαχειρίστηκε τα 2 δισεκατομμύρια της Οργανωτικής Επιτροπής. Για την ακρίβεια το ποσό ήταν 1,9 δισ. ευρώ και από αυτά επεστράφησαν 123,5 εκατ. Ευρώ. Υποστήριξε ότι δεν έγιναν σπατάλες παρά τις επισημάνσεις για την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για κάποιες σπατάλες που εντοπίστηκαν. Υπεραμύνθηκε των συνεργατών της απαντώντας στην επισήμανση για τους πολύ υψηλούς μισθούς ότι «ποιος θα άφηνε διαφορετικά την καριέρα του, τη δουλειά του για 4, 3 ή 1,5 χρόνο και μετά να μείνει στο δρόμο;».

«Ο Ρογκ θα έπρεπε να ντρέπεται», απάντησε όταν ρωτήθηκε πώς δικαιολογεί τη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να έχουν κοστίσει 2 δισ. λιγότερα.

Τέλος, με θάρρος αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν περνούσε όλα αυτά δεν θα το πάθαινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα