Για υπόγειες διεργασίες και « περίεργες συμπτώσεις» καταγγέλλει η Λαϊκή

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυριακάτικης εφημερίδας Καθημερινή της Κύπρου, το Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας γνωστοποίησε ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσπάθησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της Λαϊκής προ δύο μηνών, μέσω του οίκου Alvarez

& Marsal. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας αρνήθηκε να αποδεχτεί την ενέργεια αυτή, αφού, όπως υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, «κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, μιας και ο ίδιος οίκος ανέλαβε την έρευνα για τις ευθύνες στις τράπεζες».

Τα μέλη της Επιτροπής απευθύνθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρία, για τη δική του άποψη. Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως όντως δημιουργείται «σύγκρουση συμφερόντων» και το Δ.Σ. της Λαϊκής είχε κάθε δικαίωμα να μην αποδεχτεί να γίνει αναδιάρθρωση της τράπεζας, από τον συγκεκριμένο οίκο.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει αναθέσει από τα τέλη του περασμένου χρόνου στον οίκο Alvarez & Marsal να διεξάγει έρευνα αν υπήρξε δόλος στην αγορά από τις κυπριακές τράπεζες ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά και για τους υπαίτιους Χθες ο διοικητής της Πανίκος Δημητριάδης, όταν ρωτήθηκε για την έρευνα, απάντησε ότι «το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα